fbpx

Hvorfor ikke eje sit alarmsystem?

Selv var jeg helst fri for et alarmsystem i mit eget hjem, og jeg ville gerne kunne lade hoveddøren være ulåst, som vi langt hen af vejen kunne i min barndom. Ikke for at male fanden på væggen, så går det ikke rigtig længere, og vi er mange som gerne vil gøre en aktiv indsats for at minimere risikoen for indbrud, overfald og tyveri, og investere i alarmsystemer og bedre låse – just in case. Udover den basale tyverialarm-funktion, så er de nyere alarmsystemer udvidet med funktioner, som gør dem dejligt alsidige og brugervenlige i samspil med en Smartphone og en app.

De nyeste – som dem i Dioteks sortiment – kan endvidere kommunikere via Internettet, og fungerer også uden SIM-kort og SMS. Den daglige betjening og monitorering klares fantastisk let og øjeblikkeligt via online-forbindelsen, og den tilhørende app, når det drejer sig om:

  • Til- eller frakobling
  • Alarmbeskeder ved indbrud
  • Strømsvigt
  • Røgudvikling
  • Oversvømmelse
  • Ændring af div. indstillinger
  • At tænde og slukke for elektriske apparater
  • At se hvad der foregår på stedet
  • At få besked når andre – fx børnene – kommer og går

Eget eller lejet?
Alarmsystemer overvåget fra kontrolcentraler er blevet BIG business. Hovedparten af de virksomheder – store som små – der tilbyder sikring af vores boliger og virksomheder, er ikke interesseret i at sælge, installere og servicere et alarmsystem uden at binde kunderne til en længerevarende lejekontrakt. Det er ikke ualmindeligt at husejere betaler i omegnen af 500 kr. for denne ydelse – om måneden! 

Jeg undrer mig til stadighed over, hvad der får så mange til at foretrække at leje et alarmsystem.

Udgifter til installation, udstyr, service samt overvågnings- og vagtpersonale etc., skal naturligvis dækkes, men når den del er overstået for udstyret og installationen, så kræver det ikke det store at regne ud, at dette er en endda særdeles god forretning. Tag en gåtur ned ad en typisk villavej, og læg mærke til hvor mange alarmskilte der sidder på postkasser og vinduer, og forestil dig de løbene indtægter der genereres af de store og velkendte spillere på markedet.
Ikke at der som sådan er noget galt i det, men hvis man tager den rå pris på udstyret – brugt til en typisk standardinstallation med få sensorer – og lægger nogle montør-timer oveni – ja, så er et skud nok ikke helt skævt på, at udgiften til dette er dækket af lejeintægten på under 6 måneder.
Bliver det månedlige gebyr herefter nedsat markant? Jeg har ikke hørt om det!

Personligt føler jeg ingen trang til at være med til at financiere dyre tv-reklamer og store marketingkampagner etc., og være endnu én i rækken af kunder på disse betingelser. Jeg er i det hele taget ikke interesseret i at indgå bindende aftaler – uanset hvad – hvis jeg kan blive fri – og det er jeg fortaler for man kan i rigtig mange situationer, med sit eget smart alarmsystem.

Undgå dyre abonnementer og vagtordning
Diotek samarbejder med
NaboNet.dk, som er et landsdækkende nabonetværk, som hjælper brugerne med at hjælpe hinanden.

Kærnefunktionen i App’en er forebyggelse af indbrud og kræver et Plusabonnement. Får man besked fra sit alarmsystem, kan man alarmere op til 100 hjælpere i områder med et veletableret nabonetværk.

Tilmelding er gratis, og hvis man køber en privatalarm uden abonnement gennem Diotek, så får man desuden ét helt års Plusabonnement fra NaboNet, kvit og frit.

Så kan man teste og vurdere om ikke de 300 kr. et årligt Plusabonnement koster, er godt givet ud, inden man forlænger.

Hvem vogter vogterne?
Jeg er heller ikke interesseret i, at personer jeg ikke kender, ved hvornår jeg til- og frakobler mit alarmsystem, har adgang til kameraer i mit hjem, og mulighed for at betjene systemet. Ikke at jeg hverken er blufærdig eller meget bekymret og mistroisk af natur, men indgår man en aftale med en alarmvirksomhed, så er der tale om et tillidsforhold, som jeg – med al respekt – personligt ikke vil indgå med et stort firma med masser af både nuværende og forhenværende medarbejdere, og hvor det vil komme bag på mig, hvis der er 100 % styr på data og informationer. Dertil har jeg været beskæftiget for mange år i it-verdenen – men det står naturligvis for min egen regning.

Der er mange meninger om alarmsystemer, og en af dem er, at de er virkningsløse og penge lige ud af vinduet.

Det er jeg naturligvis ikke enig i, og jeg kan i hvert fald forsikre, at har man ikke et alarmsystem der overvåger og beskytter ens bolig eller virksomhed, så er ‘sikrings-fejlraten’ noget nær 100 %, og man vil sandsynligvis ikke få mulighed for at vide når det sker – og hvad der er foregået – før man kommer tilbage til en åben dør, eller et vindue, der er brækket op. Jeg har selv haft flere indbrudforsøg, som alle er blevet ved forsøget, da alarmsystemet har fungeret som det skulle.

Jeg foretrækker at blive orienteret øjeblikkeligt ved indbrud og brand. Man får mulighed for at reagere, og har man også videoovervågning, er man ekstra godt hjulpet. Kan man konstatere, at der er uindbudte gæster på ens Smartphone, kan man vælge at ringe direkte til politiet. Har man også en sirene placeret udvendigt, kombineret med en god naboaftale el.lign., fx NaboNet.dk, hvor folk man har aftale med også får besked, hvis alarmen går, så er man rigtig godt sikret.

Anskaffelse af sin egen privatalarm uden abonnement
Har man besluttet at anskaffe et alarmsystem til sin bolig eller forretning, men ikke er interesseret i at leje, finder man hurtigt ud af at udbuddet er overvældende. Systemerne kan erhverves i super- og byggemarkeder, samt i massevis af webshops, og er rettet mod gør det selv-folket, og kan grundlæggende det samme.

Fælles for de fleste udbydere er, at de giver udtryk for, at dét at installere et godt og velfungerende alarmsystem er noget enhver kan klare på et par timer.
Det er bestemt ikke min opfattelse! I min optik er det desværre et spørgsmål om at få langet noget isenkram over disken, og inkassere en hurtig fortjeneste. Mange får det aldrig til at fungere ordentligt, bøvler med trådløse forbindelser og kæledyr, som aktiverer bevægelses-sensorer, og står med et system, som hverken sikrer helt eller halvt, og ofte ender med slet ikke at blive brugt.

Køber man i stedet sin privatalarm uden abonnement hos Diotek, får man et seriøst bud på hvad der skal til for at ende med at blive glad og tilfreds med systemet. Udgiften til planlægning, installation og instruktion er givet godt ud, og afviger ikke meget fra hvad et lignende system – man selv må finde og bokse med – vil koste hos andre udbydere, når udgiften til montering trækkes fra, som man jo har mulighed for med Boligjobordningen 

Har man først prøvet at have sin egen privatalarm uden abonnement, som man selv tager ansvaret for, vil man erfare, at det er helt ukompliceret, sikkert og fantastisk rart at have.  

Og så lige én ting mere; De penge der ellers ville være gået til leje af et alarmsystem ligger da bedre i sparebøssen, og kan vel bruges til noget mere fornøjeligt end månedlige betalinger for et dyrt abonnement?

Jeg er i hvert fald ikke i tvivl!

Har du spørgsmål?

Så ringer du bare til mig på +45 20 56 00 53 - eller klikker her

Diotek er et alarm- og teknikfirma, som tilbyder salg, installation og service, samt uafhængig rådgivning omkring både nye og ældre systemer til boliger og mindre virksomheder etc.

Diotek alarmteknik har adresse i Ishøj og betjener kunder i hele landet, dog primært på Sjælland
Scroll to Top