spørgsmål til Dioteks alarmsystemer?
Er du i tvivl om noget, eller vil du bare blive klogere på Dioteks alarmsystemer, og se om de kan være noget for dig, så kan du få svar på typiske spørgsmål nedenfor, så beslutningen bliver nemmere at tage når du skal afgøre om du vil investere i dit eget alarmsystem.
Finder du ikke svar her, og stadig er i tvivl, så tøv ikke med at kontakte mig enten på telefon 20 56 00 53, eller via kontaktformularen.
Jeg vil altid gerne tale med dig om både store eller små opgaver, uanset om du overvejer at blive kunde, eller allerede er det.
Vil du også gerne vide lidt om produkterne – så klik her.
Det er ikke et must, men så afgjort en stor fordel, da alarmenheden herved er i direkte kontakt med din Smartphone. Du – og evt. andre – får øjeblikkelig besked når systemet registrerer div. hændelser og uønsket indtrængen, og giver dig mulighed får at reagere prompte. Teleselskaberne giver ikke garanti for øjeblikkelig levering af SMS’er, og der går hurtigt lidt tid før beskeden når frem til modtagerne, og giver dermed tyven et unødvendigt forspring.
Jeg anbefaler altid at benytte både Internettet og SMS, da de to kommunikationskanaler supplerer hinanden godt, og giver ekstra sikkerhed.
Faktisk kan man sige, at din Smartphone bliver gjort til en del af dit alarmsystem ved anvendelse af Internettet, og du herved får fuld kontrol over anlægget, også når du ikke er tilstede.
Sensorerne der bruges er primært trådløse. De benytter lithium-batterier, som har en meget lang holdbarhed – ofte 2-5 år, afhængig af brug. Når spændingen nærmer sig det minimale funktionsniveau på en sensor, giver systemet automatisk besked – både på din telefon og på det indbyggede display.
Vil du ikke selv skifte batterier, så tilbyder jeg at komme forbi på et service-besøg og klare det for dig. Samtidig løber jeg dit system igennem, og sikrer at alt fungerer efter hensigten.
Alt er jo relativt – men jeg forstår ganske enkelt ikke, at så mange danskere åbenbart føler de får valuta for pengene ved at abonnere på et alarmsystem.
Adskillige af de løsninger jeg har set fra de store spillere på markedet, og som jeg personligt vil betegne som utilstrækkelige, indeholder hardware, som næppe har kostet meget mere end, hvad man som kunde betaler for få måneders leje.
Kunderne får godt nok tilknyttet en vagtordning, men helt oprigtigt, er du – eller fx en nabo eller ven – ikke selv mindst lige så kompetent til at reagere, når I får en besked på en Smartphone?
Det mener jeg, men der er naturligvis situationer, hvor der ikke er andre muligheder end at betale sig fra at få ukendte personer til at sikre sin bolig eller mindre erhverv, hvis fx et vindue eller dør er blevet brækket op, og skal repareres, og man ikke har mulighed for det selv.
Vagterne som er tilknyttet alarmselskaberne har til opgave at sikre boligen eller virksomheden, og ikke – som mange fejlagtigt tror – stoppe og anholde tyven(e).
Tager du ansvar selv – og eventuelt allierer dig med en god ven eller nabo – kan du – udover at spare en masse penge – få skræddersyet din løsning hos Diotek, så den opfylder de krav man må stille til et godt og effektivt alarmsystem, og til en yderst fair pris.
Som noget nyt, samarbejder Diotek med NaboNet, som giver ekstra sikkerhed hvis din bolig ligger i et område hvor det er etableret. ‘Produktet’ koster 300 kr. pr. år, men køber du din alarm gennem Diotek, så få du mulighed for at teste det helt gratis, i et år, før du skal beslutte dig for at købe.
Systemet tjekker selv sin ‘helbredstilstand’, og er der noget der ikke fungerer som det skal – fx en dør- eller vindues-sensor med for lavt batteriniveau – så giver systemet besked på din Smartphone, samt på det indbyggede display.
Du er normalt den bedste til at betjene dit alarmsystem – og i samarbejde med politiet – reagere, hvis det bliver nødvendigt.
Ups! – havde nær glemt spørgsmålet. Jeg synes ikke det er dyrt! Er du tilfreds med et basissystem, som svarer nogenlunde til dem jeg ser i hjem med løsninger fra de store aktører, så afviger din investering ikke meget fra hvad det koster at leje på årsbasis, og så er det endda inkl. installation, som kan trækkes fra med Boligjobordningen.
Du må så selv klare opringningen til politiet, hvis det skulle gå hen og blive nødvendigt.
Ja, det er det!
Produkterne udvikles og fremstilles hos en af de førende virksomheder indenfor sikrings-teknik, og tilpasses det danske marked for Diotek. Virksomheden blev grundlagt i 2003, og fremstillingen sker i henhold til strenge kvalitetskrav – ISO9001:2000, og produkterne har RoHS, CE og FCC certificeringer.
Store dele af produktionen eksporteres til Vesteuropa, Nord- og Sydeuropa, samt Nordamerika.
Produkterne er desuden pænt designet, og vil kunne monteres forholdsvis diskret.
Ja, flere forsikringsselskaber giver rabat, hvis man anskaffer et alarmsystem med opkobling. Det er ganske vist ikke alverden, men selv sparer jeg da 10%.
Ja, alle Dioteks alarmsystemer kan udvides løbende.
En af de store fordele ved den trådløse teknologi er, at du altid kan udvide din installation forholdsvis nemt, når først infrastrukturen er på plads, i modsætning til alarmsystemer, som anvender kabler mellem enhederne. De fleste systemer fra Diotek kan dog også benytte kablede enheder, i specielle tilfælde, hvis det ønskes.
Ændres dit ‘komfortniveau’ hen ad vejen, så tager vi en snak, og er du ferm med en skruetrækker, vil du måske selv klare udvidelsen, og spare udgiften til det. Jeg hjælper også gerne til over telefonen, eller fx via Teamviewer.
Typisk fortryder mange, at de ikke fik røgsensorer installeret fra start, da de måske allerede havde investeret i nogle, men vælges i stedet røgsensorer, som kommunikerer med alarmsystemet, så advares man ikke kun når man er hjemme – i tilfælde af røgudvikling, men også når man er væk. Udover at skaderne på bygninger og ting måske kan begrænses, når du får mulighed for at reagere, så har dem med kæledyr også et forspring.
Nej , det er ikke nødvendigt hvis alarmenheden er tilkoblet Internettet, da det herved bliver muligt at modtage såkaldte Push-meddelelser på din Smartphone i stedet for SMS-beskeder. I modsætning til SMS’er, som godt kan være undervejs lidt tid, så kommer Push-meddelelser stort set øjeblikkeligt, hvis fx et vindue brækkes op mens alarmsystemet er tilkoblet.
Når det så er sagt, så anbefaler jeg altid at dobbelt-sikre kommunikations-vejen, og anskaffe et SIM-kort med SMS-abonnement, fx gennem sit eget teleselskab eller Diotek, hvilket kan klares for få hundrede kroner om året. Dette giver flere fordele:
- Notifikationer ved strømudfald – både ‘naturlige’ og fremprovokerede af en tyv
- Du får stadig besked om alarmhændelser, selvom du midlertidigt er frakoblet mobildata-nettet
- Alarmmeddelelser ved førsøg på indbrud, hvor enten strøm- eller Internetforbindelsen er blevet saboteret. Backup-batteriet i alarmenheden vil sikre den fortsatte drift, og sende dig en SMS.
Typisk vil et alarmsystem også benytte bevægelses-sensorer – også kaldet PIR‘s. De er konstrueret til at ‘analysere’ de omgivelser de er placeret i, og danner et ‘normalt’ billede ud fra dét, i dækningsområdet.
PIR er en forkortelse for Passiv InfraRød, og fungerer ved at udnytte at ting og levende væsener udståler infrarød stråling. Kort fortalt, så vil en sensor registrere, hvis der sker en pludselig ændring i det standard ‘varmebillede’ den har af rummet, og sende besked til alarmenheden.
Selvom PIR-sensorer er den alarm-komponent der oftest giver anledning til fejlalarmer, i gængse alarminstallationer, så er det stadig en meget stabil og sikker komponent – men den skal benyttes med omtanke, hvis man har kæledyr.
Da dyr jo også udståler kropsvarme af varierende intensitet, vil de ligesom en person, kunne aktivere bevægelses-sensoren. Selvom mange producenter og firmaer hævder, at have indbygget teknik, som gør dem henholdsvis ‘kæledyrs-tolerante’ eller ‘kæledyrs-immune’, og som gør den i stand til at eliminere dette faktum, så er min personlige opfattelse, at det langt hen ad vejen ikke er korrekt, og at man går på kompromis med sensorens følsomhed.
De er bedre end ’almindelige’ sensorer, men der kræves tålmodighed når de skal indstilles, og man må forvente fejlalarmer under indkøringsfasen. Problemet er dog ikke større end, at systemet bare frakobles fra ens Smartphone, når det sker, hvilket er noget mere omstændeligt, hvis man har et system der er koblet op til en alarmcentral. Har man desuden valgt at have et overvågningskamera i forbindelse med sin installation, kan dette være til stor hjælp, så man kan tjekke om alt er som det skal være.
Der findes metoder som muliggør fornuftig anvendelse af PIR-sensorer, hvis der er kæledyr i boligen, og alt efter type, aktivitetsniveau, adfærdsmønstre og størrelse, finder vi en løsning i fællesskab, som ikke går ud over sikkerheden, da det er dig der ved – eller i hvert fald gætter – hvor dit eller dine dyr kommer, når du ikke er hjemme.
Som potentiel kunde hos Diotek, så har du sikkert allerede gjort op med dig selv, at det ikke er en metode du vil benytte dig af. Det kan dog lade sig gøre, men min personlige holdning – som jo også er mit forretningsgrundlag – er, at du er den bedste til at administrere din sikkerhedsløsning, i langt de fleste tilfælde. Måske kan du endda alliere dig med personer du kender og stoler på, såsom venner eller naboer, som vil kunne reagere straks de får en SMS-besked fra dit alarmsystem, hvis du har tilføjet dem på listen over numre der skal sendes til. Ofte vil tyven være over alle bjerge før en vagt kan være fremme, og deres opgave er ikke at gribe ind og anholde en tyv, men blot at sikre boligen/bygningen og bestille en glarmester eller tømrer, hvis der fx er smadret en rude.
Min personlige opfattelse er, at politiets ressourcer er knappe, og at indbrud i private boliger ikke prioriteres højt, og hvis man har opfattelsen af, at vagtfirmaerne har en mand stående klar på hvert gadehjørne, så vil man blive slemt skuffet.
Er der derimod andre i dit nabolag som er medlem af NaboNet, så kan du være langt bedre stillet ved indbrudsforsøg.
Udvider du med ét eller flere kameraer, så kan du verificere om der rent faktisk er tale om indtrængen, og ringe direkte til politiet, eller orientere en hjælper fx via NaboNet. Har du god Wi-Fi dækning, så er en sådan løsning sikkert langt billigere end du forestiller dig.
Vælger du at tilkøbe ét eller flere overvågningskameraer, får du nogle klare fordele.
Er du ikke tilstede og alarmen går, så kan du finde ud af hvad der foregår på stedet, og reagere efter hvad du ser på din Smartphone, via App’en.
Er der fremmede på stedet, og du evt. har en aftale med en nabo, så kan du give ham eller hende besked, og få mulighed for at få styr på situationen på denne måde. Mest naturligt vil det nok være at ringe til politiet.
En af de særlige fordele ved et trådløst alarmsystem er, at det er forholdsvis let at tage med sig i en situation, hvor man skal flytte til en anden adresse.
Flytter du til noget større, kan du vælge at supplere din løsning, så den stadig dækker dit komfortniveau i de nye omgivelser.
De fleste som overtager ens bolig, vil dog normalt hellere end gerne overtage et velfungerende system, og særligt når det ikke er et lejet et af slagsen, med bindinger etc.
Er du allerede kunde hos Diotek, vil det naturligvis glæde mig, at levere endnu et system til din nye bolig.
Der er andre gode alarmer uden abonnement på markedet, og hvor du køber det bedste alarmsystem, kan selvfølgelig diskuteres. Som kunde hos Diotek er et formøde, installation og undervisning, samt fri support inkluderet i prisen, og kvaliteten og sikkerheden er i top.
bedste alarmsystem
bedste alarmsystem
bedste alarmsystem
bedste alarmsystem
bedste alarmsystem
bedste alarmsystem